Benmari usulü nasıl yapılır?
Yoğun çikolatanın buharlı eritme yöntemi olarak adlandırılır. Küçük bir sosda kaynar suya dayanıklı bir kap koyarız. Konteyner su ile temas etmemelidir.
Benmari tekniği nedir?
Bens WIP veya Bain-Marie, bir kontayı sıcak suya yerleştirerek maaşı ısıtmak veya eritmek için bir yöntemdir. Yoğunluk yöntemi, özellikle doğrudan ateşe verilmişse, ör. B. Çikolata.
Benmari usulu eritmek ne demek?
“Bens WIP” veya “Bain-Marie”, yavaş ve eşit derecede ısınmanın verildiği bir pişirme tekniğidir. 🍫 Bu yöntemle, pişirilecek yiyecekler bir kapta hazırlanır ve bu kap daha büyük bir kabın içine yerleştirilir. Büyük kap sıcak su ile doldurulur.
Benmari usulü çikolata eritirken katılaştı ne yapmalı?
Bir diğer önemli nokta, eritme çikolata işleminde kullanılan kapta su kaplamayan bir yükseklikte olmasıdır. Eritilmiş çikolata çok fazla katılaşmışsa, birkaç damla yağ eklenebilir.
Benmari usulü yumurta nasıl yapılır?
Yumurta sarısını yumurta sarısını ve şekeri sobaya eriterek bir bain kazanında karıştırın. Açıldığında sorun değil. Şeker eridiğinde, renk açılır ve daha akıcı bir kıvam alır. Su kaynadığında, sobanın tabanını kapatın.
Bitter çikolata ve süt ile sos nasıl yapılır?
İhtiyacınız olan malzemeler: 150 gram koyu çikolata, 1 bardak süt, 2 yemek kaşığı şeker ve 1 çay kaşığı tereyağı. Bain Marie erimesine ilk. Ardından, karıştırmak için sütü ekleyin ve karıştırın. Şekeri ekleyin ve sosu pişirmeden sobayı alın.
Benmari usulü çikolataya süt konur mu?
Çikolatayı sütle eritmek son derece basit bir işlemdir. İsterseniz, kasıtlı prosedürü kullanırken çikolatalı sütü yavaş yavaş ekleyebilirsiniz. İsterseniz, tencereye koyduğunuz çikolataya sıcak süt çalıştırabilirsiniz.
Benmari derecesi kaç olmalı?
Akıllı su yeterli, temiz ve 85 ila 90 derece sıcaklık olmalıdır.
Braising pişirme yöntemi nedir?
Kızartma, et veya sebzeler önce düşük yağda kızartın ve daha sonra malzemeleri az miktarda sıvı veya farklı soslarda veya çekirdek su ile pişirir.
Damla çikolata neden erimez?
– Şeker neme maruz kaldığında, nemle çözülür ve çikolatanın yüzeyine yükselir ve ıslatmasına izin verir. Videoda eritilmiş çikolatanın nedeni, çikolatanın neme maruz kalmasıdır. Nemlendirici çikolata eriyemediğinden, işlenebilen sıvıya gelemez.
Benmari usulü çikolataya yağ konur mu?
Çikolata eritme numaralarınız çok sağlamsa, bir Bain Marie’de erittiğiniz çikolataya birkaç damla yağ açabilirsiniz. Bununla birlikte, yağ ekleyen çikolatanız, yağ yağından daha akıcı ve daha zor donma olacaktır.
Hangi çikolata eritmek için kullanılır?
Eritme çikolataları, pişirme ve dekorasyon süreçlerini kullanmaya uygun özel çikolata türleridir. Yüksek kakao yağı içeriği sayesinde, bu çikolatalar hafifçe eriyebilir ve pürüzsüz bir kıvam elde edebilir. Özellikle Kuvirtur, karanlık, süt, beyaz ve beyaz ve damla çikolatalar damlası genellikle erimeye tercih edilir.
Benmari usulü çikolata neden donar?
En yaygın nedenlerden biri, suyun çikolata ile temas etmesidir. Çikolata çok hassas bir üründür ve su ile temas ettiğinde kristalleşebilir, bu da çikolatanın sertleşmesine ve pürüzsüz yapıya neden olur. Ek olarak, çikolataya aşırı ısıya maruz kalma sertleşmeye yol açabilir.
Kakao neden topaklanır?
B. yüksek viskoz stabilizatörler ve kakao gibi zevk alması zor diğer tozlarla çalışma sırasında, toz karışımı sırasında topakların oluşumu özellikle bir sorun olarak kabul edilir. Topaklar aynı anda büyük miktarda toz eklendiğinde ortaya çıkar.
Çikolatanın sert olması için ne yapmalı?
Bu kristalizasyondan önce düzgün bir şekilde ise, çikolata 18 ila 20 ° C ortam sıcaklığında 3 dakika içinde eşit olarak sertleşir.
Benmari usulü eritilen çikolataya süt konur mu?
Çikolatayı sütle eritmek son derece basit bir işlemdir. İsterseniz, kasıtlı prosedürü kullanırken çikolatalı sütü yavaş yavaş ekleyebilirsiniz. İsterseniz, tencereye koyduğunuz çikolataya sıcak süt çalıştırabilirsiniz.
Benmari usulü kaynatma nasıl yapılır?
Kasıtlı yöntem için, temelde iç içe geçebilen iki kap gereklidir. Su birinci kapta ısıtılır; İkinci konteyner, suya temas etmeyecek şekilde üzerine yerleştirilir. Pişirmeden sobadan kasıtlı müdahale ile çok fazla ilgisi olan yiyeceklerin çıkarılması, yiyeceklerin tadındaki değişimi mümkün kılar.
Kuvertür çikolata ne için kullanılır?
Kuvaryür çikolatasının kullanım alanlarında, tatlı tarifleri ilk sırada. Eritilmiş Kucert çikolata, birçok tatlı ve tuzlu tarifin bir parçası olarak yerini bulur. Bu malzeme ayrıca kek ve şekerleme kaplamasında kullanım için çok uygundur. Kucertur, donduğunda şeklini korur.
Eritilmiş çikolata nasıl yapılır?
Kasıtlı prosedürün amacı, çikolatanın ısı ile doğrudan temas etmeden buhar yardımıyla erimesini sağlamaktır. Küçük bir tencereye biraz su koyduktan sonra, çikolatayı tencerenin ucunu kaplayan başka bir kaba koymalısınız. Kısa bir süre sonra çikolatanın mükemmel bir şekilde eridiğini görebilirsiniz.